Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine derma-mb.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS. S spletno trgovino derma-mb.si (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja podjetje Ageno d.o.o, (polno ime: AGENO, izven bolnišnična specialistična dejavnost in druge storitve, d.o.o.),Zdraviliški trg 25, 3250 Rogaška Slatina (v nadaljevanju »ponudnik«), matična številka: 6151060000, podjetje je zavezanec za DDV, ID za DDV: SI73881635. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Spletna trgovina posluje in sklepa pogodbe v slovenskem jeziku s polnoletnimi osebami.

Za nakup v trgovini derma-mb.si je potrebna registracija uporabnika, ki je fizična ali pravna oseba. Obiskovalec ob registraciji v trgovino derma-mb.si uporabi uporabniško ime, ki je dejansko njegov elektronski naslov in geslo, ki ga izbere ob registraciji. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Obiskovalec postane z registracijo uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Spletna trgovina ima pravico spremeniti pogoje poslovanja s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za uporabnika zavezujoče.

Vse cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih in že vključujejo DDV (davek na dodano vrednost).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o dejanskem izračunu/ predračunu za opravljen nakup). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Originalen račun in dobavnico prejme kupec skupaj s pošiljko. V primeru nepredvidene spremembe cen določenega izdelka ali nezmožnosti dobave, si ponudnik pridržuje pravico odstopa od pogodbe.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) zavezuje spletno trgovino in kupca. Če kupec odstopi od naročila/pogodbe, nosi po Zakonu o varstvu potrošnikov vse neposredne stroške, ki nastanejo s pošiljanjem. Če kupec naroči izdelke v spletni trgovini in nato zavrne oz. ne sprejme pošiljke, nosi stroške poštnine v obe smeri. Ceno poštnine določa dostavna služba (Pošta Slovenije), točen znesek poštnine v eno smer pa je razviden tako na povzetku nakupa kot tudi na samem računu.

Sprejetje naročila

Ko kupec odda naročilo, prejme po elektronski pošti obvestilo, da je naročilo sprejeto. Hkrati je to obvestilo potrdilo za naročilo. Po tem lahko kupec v roku ene ure prekliče oddano naročilo.

Potrditev naročila

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v obdelavo. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in zaključi naročilo oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko oziroma mu piše na kontakten elektronski naslov. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Plačilo blaga in način dostave

Plačilo po predračunu: pri izbiri plačila po predračunu boste naročeno blago plačali najlažje in najhitreje preko vaše spletne banke (Klik, Abanet, Bank@Net …), lahko pa tudi na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji. Vse potrebne podatke za plačilo po predračunu vam bomo ob potrditvi nakupa poslali na vaš elektronski naslov.

Plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu blaga: če se odločite za plačilo po povzetju, potem boste skupaj s paketom prejeli račun s položnico, ki jo boste poravnali poštnemu uslužbencu. Pri plačilu po povzetju vam Pošta Slovenije zaračuna vplačnino oz. stroške nakazila v višini 1,07 % vrednosti odkupnine oz. najmanj 1,05 €. Ta strošek ni zajet v vrednost naročila.

Osebni prevzem (plačilo z gotovino ali kartico). Naročeno blago lahko prevzamete v Derma Centru Maribor na Aškerčevi ulici 7 v času obratovanja ambulante in plačate z gotovino ali s karticami:

Maestro

Aktiva Maestro

Aktiva

VISA

VISA-Electron

MasterCard

Vsa naročila, prejeta od ponedeljka do petka do 15. ure, bodo odposlani najkasneje v roku 2 delovnih dni od oddaje naročila. Če se kupec odloči za plačilo naročenega blaga po predračunu, bo blago odpravljeno takoj, ko bo na račun podjetja Ageno. d.o.o v celoti nakazan znesek po izstavljenem predračunu. Predračun je treba plačati v roku 7 dni, drugače se naročilo prekliče. Če Derma Center Maribor ne bo mogla izpolniti svoje obveznosti, ker blago ne bo na zalogi, bo o tem kupca obvestila na njegov elektronski naslov v roku 24 ur.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Stroški pošiljanja se obračunavajo v skladu z veljavnim cenikom Pošte Slovenije. Pošta Slovenije vam pri plačilu pošiljke po povzetju zaračuna provizijo za odkupnino v višini 1,07 % vrednosti odkupnine oz. najmanj 1,05 €. Ta strošek ni zajet v izračunano poštnino. Navedeni stroški pošiljanja veljajo v notranjem prometu na območju Slovenije (informativni ceniki Pošta Slovenija).

Kupec se lahko odloči za osebni prevzem blaga na naslovu Derma Center Maribor, Aškerčeva ulica 7. V tem primeru se ne odpremi s pogodbenim partnerjem za dostavo pošiljk. Naročeno blago bo kupca v primeru osebnega prevzema rezervirano 14 dni po opravljenem spletnem nakupu.

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v 44 dneh vrne kupljeno blago brez navedbe razloga. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga in na elektronski naslov ponudnika, blago pa vrniti v nadaljnjih 30 dneh.

Blago morate vrniti v originalni embalaži, nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Obvezno priložite originalni račun, kopijo osebne izkaznice in podatke o vašem transakcijskem računu, na katerega želite vračilo kupnine. Naslov za vračilo blaga prodajalcu je: Derma Center Maribor, Aškerčeva 7, 2000 Maribor. Pri tem lahko uporabite originalno embalažo oz. drugo ustrezno varno embalažo. Morebitne stroške vračila krije kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 30 dneh po prejetju obvestila o odstopu od pogodbe.

Zavedamo se, da je zasebnost obiskovalcev in kupcev v naši spletni trgovini na prvem mestu. Zagotavljamo vam popolno varstvo in zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).
Z registracijo v spletni trgovini soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, obveščanja o novostih) in ostalo potrebno komunikacijo.
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo obiskovalca za njegovo privolitev. Obiskovalec lahko svojo odločitev o uporabi piškotkov na tej spletni strani kadarkoli spremeni.
Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje oglasnih sporočil.

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran, ko jo obiščete, naloži v vaš spletni brskalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebi za delovanje spletne strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.